typelesonline

Over deze typecursus

Deze gratis typecursus is voor jong en oud. Je kunt hier heel snel en gemakkelijk leren typen, en inschrijven is niet nodig. Je kunt direct aan de slag!

Missie:

Iedereen kan gratis en eenvoudig leren typen en de techniek kan daar prachtig bij helpen!

Visie:

Everything should be made as simple as possible, but not simpler!

Geschiedenis:

Het zal rond het jaar 2000 zijn geweest dat mijn vader besloot dat hij blind met 10 vingers wilde leren typen. Hij tekende een toetsenbord op papier en begon daarop te oefenen met behulp van een instructieboek, ooit in een ver verleden nog gebruikt door mijn broer.

Als ICT-er bedacht ik me dat dat toch veel handiger zou moeten kunnen, en ik bouwde een eerste versie van wat later typelesonline.nl zou worden. Uitgangspunt was (en is nog steeds): In korte oefeningen systematisch zo snel mogelijk de belangrijkste toetsen op het toetsenbord afwerken om vervolgens typevaardigheid op te doen in de dagelijkse praktijk.

Tot mijn verbazing voltooide mijn vader, een ras-echte digibeet, alle oefeningen binnen 3 weken waarna hij blind kon typen! Vervolgens heb ik de website verder uitgebouwd en is 'ie geworden tot wat 'ie nu is.

Opslag van gegevens:

Om de website zo snel en stabiel mogelijk te houden worden geen gegevens van bezoekers bewaard.

Wel worden cookies gebruikt die op het systeem van de bezoeker worden opgeslagen, om bijvoorbeeld instellingen tijdelijk te bewaren zoals het toetsenbord en de laatste succesvol afgeronde oefening.

Deze cookies worden ook gebruikt om het dataverkeer te kunnen analyseren en om gerichte advertenties te kunnen tonen.